Jag kandiderar till riksdagen. Läs min lista "A till Ö" om vad jag tycker i olika frågor.

lördag, maj 20, 2006

Det samhällsfarliga folkpartibloggandet

Som en del av det samhällsfarliga folkpartibloggandet känner jag mig näst intill tvungen att kommentera de senaste dagarnas händelser. Världen har vänts upp och ner eller åtminstone blivit skev. Två bloggare med (fp) efter sina namn tycks ha lyckats med något som en stor röd kvällstidning (A*********t) försökt under flera veckor - att få Lars Danielsson att avgå. Skulle inte tro det va. Men när Marita Ulvskog säger det så måste det ju vara sant.

Först under gårdagens 21-nyheter på SVT hörde jag någon som helst kritisk inställning till det rimliga i att dessa båda bloggposter från februari skulle kunnat åstadkomma både trädaframmare och avgång i mitten av maj. Vid 18 såg Morgan Olofsson fortfarande chockad ut när KGB i sin analys tvivlade på att bloggarna förorsakat avgången (det blev en rätt dålig övergång till nästa inslag om onda bloggare då). Men kollegialiteten inom journalistkåren ska inte underskattas. Bättre att skylla på en 19-årig Skövdetjej än en kollega som man kan tvingas dricka grogg med på pressklubben efteråt.

Med detta sagt - det är jävligt fel att sprida rykten. Särskilt för oss som gör anspråk på att få företräda ett parti. Jag har sagt det förr, för politiker gäller inte samma regler som för andra. Hittar någon mig stupfull i ett dike så slår det tillbaka på folkpartiet och Lars Leijonborg får svara på pinsamma frågor, typ. Så låt bli.

Om ni tittar till höger på min bloggroll kommer ni att upptäcka att Johan Ingerö inte längre finns med. Det beror på att strax efter att han själv stängde av sin blogg kapades den av ett ryggradslöst kräk som sprider desinformation i Ingerös namn. Jag kommer att sakna Right Online, det var en mycket bra politisk blogg. Johanna Nylander är dock fortfarande i aktion och har återgått till att blogga om fildelning.

Hela historien från början till slut tycks mig vara skickligt orkestrerad från socialdemokraternas partihögkvarter. Först lyckade de flytta fokus från att Göran Persson är ytterst ansvarig för den usla katastrofhanteringen vid tsunamin till om Lars Danielsson och Hans Dahlgren ringt varandra. När sedan syndabocken Danielsson löpt gatlopp så länge han orkade och situationen blev ohållbar gick Maria Ulvskog till frontalangrepp mot folkpartiet och skapade ett window of opportunity tillräckligt långt för att Danielsson skulle kunna avgå, driven dit av ett ondsint fp-drev som ingen kände till 24 timmar tidigare. Göran Persson, som i vilket civiliserat land som helst skulle ha lämnat in sin avskedsansökan i januari 2005, sitter kvar och myser som en tomte medan svenska folkets minne av hjälpinsatser som inte kom bleknar.

Det är bara att applådera Sveriges utan konkurrens skickligaste spin doctors. Det här slår till och med att Ulvskog och Persson lyckades framstå som offer för att sossarna skickade förtalsmail om Fredrik Reinfeldt.

10 kommentarer:

Source sa...

Jag är bara så otroligt nyfiken. Vad kan detvara som Göran Persson vill hålla hemligt som är värt sådana insatser? Ett bondeoffer kan man kanske kalla Laila F för, som helt enkelt inte hade utstrålning nog att överleva. Men Danielsson var ett tungt offer, som bara kan ha offrats för att det var mycket på spel. Vad??????? Och allt annat än något som direkt slårt mot Göran Persson personligen kan räknas bort. Var Persson verkligen på Harpsund denna annandag eller..............

Niklas Frykman sa...

Nej, jag tror inte Göran Persson och Lars Danielsson har ett förhållande. ;)

Source sa...

Men Niclas då - du är ju riktigt trendig. Ännu en dementi på ett ickeförhållande. Ni folkpartister är "fast learners".

Bulten i Bo sa...

Med detta sagt - det är jävligt fel att sprida rykten. Särskilt för oss som gör anspråk på att få företräda ett parti. Jag har sagt det förr, för politiker gäller inte samma regler som för andra. Hittar någon mig stupfull i ett dike så slår det tillbaka på folkpartiet och Lars Leijonborg får svara på pinsamma frågor, typ. Så låt bli.

Just detta att sprida rykten om sina politiska motståndare tog jag upp i en kommentar på Ingerös blogg, varvid han som vanligt gick i taket och fort i en massa invektiv mot mig.

Jag kan dock inte minnas att jag sett Frykman kommentera på hans blogg i denna fråga, får väl därför anta att ni tog saken bakom skål och vägg, så att säga.

Tråkigt att vi inte fick veta något om hur den uppläxning lät som folkpartiets stockholmsordförande hade utlovatr av Ingerö.

Det är också tråkigt att Ingerös blogg lggs ner, nu får vi inte längre samma insyn i hur tankarna går hos den mest bombkåta fraktionen inom folkpartiet.

Niklas Frykman sa...

Tja Bulten, du skrev ju inte ens under förtalsanmälan mot mig med ditt riktiga namn så invektiv är faktiskt mer än du förtjänar.

Bulten i Bo sa...

Dåligt minne, Frykman?

Om du återigen läser vad fallet handlade om, kan du se att det inte alls var någon "förtalsanmälan" mot dig.

Saken rörde istället att en kommentator på din blogg påstod sig veta att en namngiven svensk medborgare skulle ha varit inblandad i terroristaktiviteter i Afghanistan. Eftersom svensk polis (lika lite som torterarna på Guantanamo) funnit något att ställa denne svenske medborgare till rättsligt ansvar för, uppmärsammade jag SÄPO om att kommentatorn på din blogg uppgav sig sitta på information som de själva uppenbarligen inte hade koll över.

Det var alltså inte du som var anmäld för något brott, tråkigt om du gått omkring och missförstått det hela!

Det var också tråkigt att du inte kommenterade Ingerös ryktesspridande på hans blogg. Nu verkar det vara för sent.

Niklas Frykman sa...

Från ditt brev:

Vad beträffar det andra möjliga brottet som kan ha begåtts i denna "härva" så är det i så fall det förtal av Mehdi Ghezali som Niklas Frykman gör sig skyldig till när han låter dessa grova brottsanklagelser mot Mehdi Ghezali ligga kvar på sin "blogg".

Nu när det är utrett, hade du tänkt vittna med en påse över huvudet också?

Bulten i Bo sa...

Jag ser att du är lika duktig med saxen som övriga liberaler på nätet.

Vad beträffar det andra möjliga brottet som kan ha begåtts i denna "härva" så är det i så fall det förtal av Mehdi Ghezali som Niklas Frykman gör sig skyldig till när han låter dessa grova brottsanklagelser mot Mehdi Ghezali ligga kvar på sin "blogg". Jag tar för givet att detta inte är något fall för säkerhetspolisen utan ett ärende parterna emellan. Följaktligen har jag låtit videarebefordra detta mail till Peter Althin, den advokat som åtminstone förut drev Ghezalis ärenden.

Den fetade texten råkade, föga förvåndande, ut för riksdagskontorets sax.

Du om någon borde väl veta att SÄPO inte utreder förtalsbrott.

Rörande "påse på huvudet", en gång i tiden utmanade jag en annan liberal bloggare, nu mer verksam på NMI, på en debatt ipå Bloggforum angående anonymt bloggeri, medelst just "påse över huvudet". På den tiden var acceptensen av anonyma bloggare mycket stor i den liberala fållan.

Det har av någon anledning ändrat sig rätt rejält.

Attila sa...

Jag håller inte med om att sossarnas "spin doctors" är särskilt skickliga. Nu undrar ju alla vad (s) EGENTLIGEN döljer - och konspirationsteorierna kommer att flöda. "Vems älskarinna är Eduards egentligen"? Denna spekulativa insinuation kan man läsa lite här och var, och inte bara i bloggar. Och så kommer det att fortsätta, förmodligen skadar det sossarna.

Fredrik Lindholm sa...

Glöm inte bort en viss journalist.