Jag kandiderar till riksdagen. Läs min lista "A till Ö" om vad jag tycker i olika frågor.

onsdag, april 02, 2008

Nu passar det att gnälla...

Statlig opinionsbildning är ett otyg. Sådant ankommer politiska partier, intresseorganisationer och enskilda att sköta. Ändå har vi det i Sverige i en enorm omfattning, bl.a. i form av myndigheter. Socialdemokraterna har skapat denna modell.

Nu protesterar ett antal 'akademiska forskare' mot att Forum för Levande Historia (motvilligt) dragit igång en kampanj om brott mot mänskligheten under kommunistiska regimer. Uppdraget var egentligen kommunismens brott (dvs. att själva ideologin har en skuld) men det tyckte de väl var för magstarkt.

Kommunismen har troligen hundra miljoner liv på sitt samvete och har plågat en större del av mänskligheten under en längre tid än någon annan ideologi under 1900-talet.

Dessa forskare tiger alltså om allt från Folkhälsoinstitutet till Centrum för Genusvetenskap. Deras principiella argument skulle ha känts betydligt starkare om de hade visat något som helst motstånd tidigare, när de kanske höll med om syftet rent ideologiskt. Eller kanske åtminstone när Forum för Levande Historia skapades av Göran Persson? Nej, det är bara när man vågra nalkas kommunismen som de vaknar.

Skolminister Jan Björklund (fp) konstaterar också att flera av dem verkar mer upprörda över att det är just kommunismen än statlig opinionsbildning som princip:

- Övergripande är det riktigt. Men jag ser ju bland undertecknarna flera aktiva kommunister och det är ju märkligt att de reagerar just när uppdraget också utvidgas till kommunismens massmord. Ingen har protesterat så länge det handlat om nazismen. Det är en märklig obalans i reaktionen.

2 kommentarer:

Kurt sa...

Säga vad man vill om FFLH, men när de deklarerar att:

“I en diktatur står alltid historiebeskrivningen i statens tjänst”

Så kan man ju inte undgå att undra om inte FFLH, själva jobbar för sitt upphörande?

Anonym sa...

http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=1845