Jag kandiderar till riksdagen. Läs min lista "A till Ö" om vad jag tycker i olika frågor.

fredag, oktober 31, 2008

Debatt om Parken Zoo

Igår var det kommunfullmäktige. Jag hade ställt en interpellation om Parken Zoo som väckte het debatt. Planen för att få Parkens ekonomi att gå runt bygger på en volymökning med 30 000 besökare om året. För 2008 blev det istället 20 000 färre och nu budgeterar man inte för mer än 15 000 fler för 2009. Det går inte ihop.

Ekonomisk går det inte heller ihop. 30 miljoner back i år, vilket r fem miljoner sämre än budgeterat. Även för nästa år budgeteras 25 miljoner back.

Vad som ska hända när femårsperioden har gått och parken fortfarande går back? Troligen inget. Allt fortsätter som tidigare och pengar som kunde ha gått till kommunal kärnverksamhet som skola och äldreomsorg pumpas istället in i kommersiell upplevelseindustri. Det är fel. Kommunen ska inte äga Parken Zoo.

Senare under kvällen blev det en lång debatt om skrivningen om "kommersialismens negativa påverkan" som sossarna ville lägga till i kommunens biblioteksplan. Det är nog det fånigaste jag har sett hittills i kommunpolitiken. De verkade inte ha en aning om vad de menade men bibliotekspersonalen ska ändå tvingas agera politiska konstaplar. Mycket märkligt.

1 kommentar:

Basse sa...

Debatten om Parken Zoo låter som vår debatt i Kalmar om Salvestaden. Vi resonerade precis som ni gör - det är inte en kommunal uppgift att driva nöjesanläggningar.

Notan för Salvefiaskot är ungefär 20-25 miljoner kronor - och då höll det "bara" på i ungefär 5 år. Tack vare att kommunen pumpade in både pengar och gick in med borgen för lån så står vi nu där med byggnaderna och p-platserna i väntan på en eventuell köpare, som kanske aldrig kommer.